روشهای تقویت حافظه بلند مدت

در ادامه‌ی مبحث حافظه به انواع مختلف حافظه می‌پردازیم. حافظه‌ی بلندمدت، کوتاه مدت و میان مدت سه نوع حافظه‌ای هستند که از آن‌ها به عنوان انواع حافظه یاد می‌شود.
حافظه‌ی بلندمدت همان حافظه‌ ایست که اسم اعضای فامیل و دوستان در آن قرار دارد و اصلا نیازی نداریم که برای به یادآوردن آن‌ها خود را به زحمت بیندازیم. در واقع بعید است مطالب موجود در حافظه‌ی بلندمدت را فراموش کنیم مانند خاطرات قدیمی و مهم.

تنها راه وارد کردن مطالب جدید به حافظه‌ی بلندمدت مرورکردن و آزمون دادن است

شاید همیشه امکان آزمون دادن وجود نداشته باشد اما این را بدانید که مرور مطالب دست خود شماست.
مرور مانند آبیاری قطره‌ای که باعث رشد و مقاوم شدن ریشه‌ی گیاهان می‌شود، ریشه‌ی مطالب را در ذهن ما تنومندتر و قوی تر می‌کند.

پاسخنامه کنکور با ساعت

برای واضح شدن بیشتر برایتان یک مثال می‌زنم:
در یکی ار دانشگاه‌های دنیا از سه کلاس که در تمامی شراط وضع یکسانی داشتند یک آزمونی گرفته شد به این صورت که دانشجویان کلاس اول یک مطلب را ۵ بار خواندند و یک با امتحانش را دادند.
دانشجویان دومین کلاس همان مطلب را سه بار خواندند و سه بار امتحان دادند و سومین کلاس تنها یک بار مطالب را خواندند و ۵ بار امتحانش را دادند.
به نظر شما کدام کلاس معدل بالاتری گرفتند؟
کلاس سوم. چون تعداد دفعات مرور برای این دانشجویان از طریق تعداد بیشتر امتحانات نسبت به دو کلاس دیگر بیشتر اتفاق افتاده بود و همین امر باعث شد که دانشجویان سومین کلاس بهتر از دو کلاس دیگر درس را یاد بگیرند.

و اما جمله ی آخر برای محصلین :
به یاد داشته باشید که میان‌ترم ها، آزمون‌ها و کوئیزهای آخر جلسات نه تنها قصد آزار و اذیت شما را ندارند بلکه کمک کننده‌ی به شما در یادگیری بیشتر و بهتر می‌باشند.

افزایش حافظه عددی

با انجام دادن کارهای کوچکی می‌توان  به بهتر عمل کردن حافظه کمک کرد
یکی از کارهایی که برای راحت تر شدن حفظ اعداد می‌توان انجام داد نام گذاری اعداد است.
ما می‌توانیم برای اعداد نام گذاری کنیم، در واقع اعداد را شخصی سازی می‌کنیم.
ما ده رقم داریم، برای هرکدام بر اساس شکل، خاطرات و یا وزن آنها می‌توانیم اسم مناسب برای یادآوری‌اش بگذاریم.
مثلا عدد یک بر وزن کلمه چک است. می‌توانیم اسم عدد یک را چک بگذاریم تا با دیدن عدد یک یاد چک بیافتیم و برایش یک داستان در ذهنمان بسازیم. مثلا در متنی که باید حفظ کنیم،  ۱٫ ساختمان و ۲٫آب است. اینگونه حفظ می‌کنیم : «چک دادم و ساختمانی را در میاندوآب خریدم!»
به این ترتیب می‌توانید حافظه عددی را بر اساس آن چیزی که می‌خواهید حفظ بکنید و آن جایی که لازم دارید به کار ببرید.یا یکی دیگر از راه‌های تقویت ذهن این است که، وقتی می‌خواهید عددی را حفظ بکنید، برای مثال عدد ۳۶۳، می‌توانید در ذهن خود بگویید این عدد دو رقم کوچکتر از ۳۶۵ که تعداد روز سال است، می‌باشد. و با این روش آن عدد را حفظ کنید و به خاطر بسپارید.
یکی دیگر از راهکار های تقویت حافظه عددی و افزایش عملکرد آن رعایت میزان ظرف‌های ذهنی در حافظه کوتاه مدت است.

حافظه کوتاه مدت 5ظرف دارد
حافظه کوتاه مدت ۵ الی ۷ ظرف دارد

دانستن این موضوع و حفظ میزان آن کار ما را در به یادسپاری و یادآوری بسیار راحت تر می‌کند.
ما در نظر می‌گیریم که در ذهن شما ۵ ظرف وجود دارد، پس اعدادی را که می‌خواهیم حفظ کنیم باید در ۵ ظرف جا بگیرند.
یعنی حفظ کردن اعداد ۰ ، ۲، ۵، ۳، ۲، ۹، ۰، ۲، ۳، ۰و ۸ کار راحتی نیس و در واقع غیر ممکن است چون این اعداد بیشتر از ۵ ظرف هستند و در حافظه کوتاه مدت بلقی نمی‌مانند.
کاری که ما باید انجام دهیم این است که اعداد بزرگ را در ظرف ها قرار دهیم مثلا بگوییم ۰۲۵ ظرف اول، ۳۲ ظرف دوم،۹۰ ظرف سوم، ۲۳ ظرف چهارم و ۰۸ ظرف پنجم.
به این صورت تمام این اعداد که شماره تلفن مرتاست در ذهن باقی می‌ماند چون در ۵ ظرف گنجانده شده است.
با رعایت این نکته حفظ اعداد راحت‌تر امکان می‌پذیرد. بنابراین برای حفظ شماره موبایل، پلاک ماشین و یا شماره ملی باید به خاطر داشته باشید که آن را در پنج ظرف تقسیم کنید تا حافظه کوتاه مدت آن را به خاطر بسپارد

اشتراک گذاری:
مطالب زیر را حتما بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید