رادیو معارف _ برنامه طعم رمضان _ آیتم لذت مطالعه _ روز بیست و یکم _ ۱۶ خرداد ۹۷
در ادامهی مبحث حافظه به انواع مختلف حافظه میپردازیم. حافظهی بلندمدت، کوتاه مدت و میان مدت سه نوع حافظهای هستند که از آنها به عنوان انواع حافظه یاد میشود.
حافظهی بلندمدت همان حافظه ایست که اسم اعضای فامیل و دوستان در آن قرار دارد و اصلا نیازی نداریم که برای به یادآوردن آنها خود را به زحمت بیندازیم. در واقع بعید است مطالب موجود در حافظهی بلندمدت را فراموش کنیم مانند خاطرات قدیمی و مهم.
تنها راه وارد کردن مطالب جدید به حافظهی بلندمدت مرورکردن و آزمون دادن است
شاید همیشه امکان آزمون دادن وجود نداشته باشد اما این را بدانید که مرور مطالب دست خود شماست.
مرور مانند آبیاری قطرهای که باعث رشد و مقاوم شدن ریشهی گیاهان میشود، ریشهی مطالب را در ذهن ما تنومندتر و قوی تر میکند.
برای واضح شدن بیشتر برایتان یک مثال میزنم:
در یکی ار دانشگاههای دنیا از سه کلاس که در تمامی شراط وضع یکسانی داشتند یک آزمونی گرفته شد به این صورت که دانشجویان کلاس اول یک مطلب را ۵ بار خواندند و یک با امتحانش را دادند.
دانشجویان دومین کلاس همان مطلب را سه بار خواندند و سه بار امتحان دادند و سومین کلاس تنها یک بار مطالب را خواندند و ۵ بار امتحانش را دادند.
به نظر شما کدام کلاس معدل بالاتری گرفتند؟
کلاس سوم. چون تعداد دفعات مرور برای این دانشجویان از طریق تعداد بیشتر امتحانات نسبت به دو کلاس دیگر بیشتر اتفاق افتاده بود و همین امر باعث شد که دانشجویان سومین کلاس بهتر از دو کلاس دیگر درس را یاد بگیرند.
و اما جمله ی آخر برای محصلین :
به یاد داشته باشید که میانترم ها، آزمونها و کوئیزهای آخر جلسات نه تنها قصد آزار و اذیت شما را ندارند بلکه کمک کنندهی به شما در یادگیری بیشتر و بهتر میباشند.
دیدگاهتان را بنویسید