۷ تکنیک طلایی برای یادآوری محتوای کتاب

Rate this post
رادیو معارف _ برنامه طعم رمضان _ آیتم لذت مطالعه _ روز بیست و هفتم _ ۲۲خرداد ۹۷
حتما تا به حال برایتان پیش آمده است که کتابی را مطالعه کنید و پس از مدتی به‌ غیر از نام کتاب هیچ محتوای دیگری از کتاب در ذهن‌تان باقی نمانده باشد. به نظر شما علت چیست؟
اینکه مطالب یک کتاب در ذهن ما باقی بماند و در صورت نیاز بتوانیم صحبت‌های خود را به آن ارجاع دهیم در مورد کتاب‌های آموزشی اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند.
۱٫ نیاز : مهم ترین گام که می‌تواند در به یادماندن مطالب در ذهن شما کمک کند این است که کتاب مورد مطالعه‌ی شما برحسب نیاز باشد. یعنی برای پیدا کردن سوال‌های ذهنی‌تان و یا آموزش نکته‌ای جدید شروع به مطالعه کرده باشید.
۲٫ نشان کزدن: دومین موردی که می‌تواند به شما کمک کند خط کشیدن زیر مطالب مهم، هایلایت کردن و حاشیه‌نویسی به زبان خودتان است .
۳٫ نقشه ذهنی : مورد بعد که در برنامه‌های قبل نیز به آن پرداختیم کشیدن نقشه‌ی ذهنی می‌باشد که به شما کمک می‌کند با فعال کردن هر دو نیمکره‌ی مغز مطالب را بهتر و زودتر به یاد بیاورید.
۴٫ تفکر نقادانه: نکته‌ی بعد فعال کردن تفکر نقادانه است. یعنی شما هنگام مطالعه‌ی یک متن موافقت یا مخالفت خود را در کنار کتاب بنویسید و به آن فکر کنید.
۵٫ ارتباط دادن : ارتباط برقرار کردن بین دانسته‌های قبلی با مطالب جدید نیز از دیگر مواردی است که می‌تواند در به یادآوری مطالب به شما کمک کند. برای مثال شما یک مطلبی را می‌خوانید که به متن دیگری که در کتاب دیگری خواندید مرتبط است، پس مطلب قبلی را به مطلب جدید اضافه می‌کنید. این کار می‌تواند به‌ صورت دست نویس و در برگه‌های موجود در یک زونکن انجام شود و یا به صورت مجازی و در نرم افزار نوت که جزو نرم‌افزارهای آفیس است. در این صورت شما می‌توانید هر مدیایی اعم از عکس، فایل صوتی، فیلم و نوشتار را در کنار هم داشته باشید.
۶٫ عمل : گام بعدی اجرا کردن مطالب آموخته شده است. مثلا اگر مطلبی را در مورد مدیریت زمان در کتابی خواندید، بلافاصله آن نکته را عملی کنید.
۷٫ یاد دادن: آخرین گام آموزش مطالب آموخته‌شده به دیگران است. وقتی یک کتابی را می‌خوانید و یا نکته‌ای می‌آموزید آن را به اطرافیان، دوستان، خانواده و حتی در مقابل آینه به خودتان آموزش دهید. این کار یادگیری شما را حداقل به ۹۰ درصد می‌رساند در حالی که در مطالعه معمولی حداقل یادگیری ۷۰ درصد است.
نمودار نرخ یادگیری در کلاسها و دوره های آموزشی
برای استفاده هر چه بیشتر و بهتر از مطالب و محتوای کلاس‌های آموزشی به نمودار فوق توجه کنید‌.
اشتراک گذاری:
مطالب زیر را حتما بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید