حاشیه نویسی ، یک میانبر برای حافظه
در ادامه یادگیری روشهای مطالعه برای یادگیری بهتر و مطالعهی موفقتر به مبحث حاشیه نویسی رسیدیم. اگر به صفحات کتابها دقت کنید متوجه می شوید که خطوط کتاب ها تا انتهای هر صفحه نرفتهاست و جایی برای حاشیهنویسی موجود است.
حاشیه نویسی ها نوشتههایی هستند برای یادآوری مطالب
از حاشیه نویسی به عنوان یک مهارت یاد میشود. توجه داشته باشید که پس از حاشیه نویس کردن در یک کتاب حاشیهها بیشتر از متن اهمیت پیدا میکنند و با خواندن آنها تمام محتوای صفحهی موردنظر در ذهن تداعی میشود.
گفتیم یکی از رمزهای حافظه مرور است، امروز از رمز دیگر تقویت حافظه یعنی شخصی سازی رونمایی میکنیم. تصور کنید محتوای یک پاراگراف شما را یاد یک خاطرهای میاندازد. اگر شما آن خاطره را در حد دو یا سه کلمه در گوشه کتاب بنویسید، یعنی محتوای پاراگراف مورد نظر را برای خود شخصی سازی کردهاید. از آنجایی که آن خاطره در حافظهی بلندمدت شماست، هنگام امتحان دادن یا سخنرانی با به یادآوردن خاطره، پاراگراف مورد نظر را به راحتی به یاد میآورید.
مثال بعد را در مورد اعداد می زنیم. فرض کنید میخواهید عدد ۳۶۷ را به خاطر بسپارید، اینجا میتوانید بگویید تعداد روزهای سال ۳۶۵ روز است و این عدد دو تا بیشتر از تعداد روزهای سال است. بانوشتن عبارت 《 سال + ۲ 》 در حاشیه کتاب، عدد ۳۶۷ همواره در ذهنتان خواهدماند.
توجه داشته باشید تمام عبارتهایی که شما در حاشیهی کتابتان می نویسید کاملا شخصی است و اگر شخص دیگری آن را بخواند متوجه نمیشود در صورتی که همین عبارت ها برای شما تداعی کنندهی محتوای کتاب است.
از حاشیه نویسی به عنوان یکی از اصول یادگیری یاد میکنند که می تواند در مطالعهی مجدد کتاب، کار شما را راحتتر کند
دیدگاهتان را بنویسید