تند نخوانید! حرفهای مطالعه کنید

رادیو معارف _ برنامه طعم رمضان _ آیتم لذت مطالعه _ روز دوازدهم _ ۷ خرداد ۹۷
در بحث ارائه راه حل برای تمام کردن یک کتاب به انتخاب کتاب مناسب، رفع عادت های غلط مطالعه و داشتن برنامه روزانه برای مطالعه پرداختیم. در واقع راهبردهایی برای قبل از شروع کتاب را بیان کردیم. اما هنگامی که کتاب را باز میکنیم طبق روال موجود نیمکره ی چپ مغز فعال شده و ما را به سمت ترتیبی مطالعه کردن سوق می دهد. یعنی شروع مطالعه از مقدمه ی کتاب تا انتها.
تند نخوانید! حرفهای مطالعه کنید
اما این اشتباه است که ما الزاما از اولِ کتاب شروع به مطالعه کنیم
اگر کتابی که میخوانیم داستانی نباشد و جنبه ی آموختن و یا ماموریت انتقال یک تفکر و بینش را داشته باشد لازم نیست که خواندن آن حتما از اول کتاب شروع شود. در این مواقع می توانید با نگاه کردن به فهرست کتاب، از آن قسمتی که ذهن تان با محتوای آن آشنا نیست خواندن را شروع کنید. چون وقتی یک نویسنده مطالب را تیتربندی می کند، در هر تیتر محتوای خاص خود را ارائه می دهد و محتوای آن الزاما به محتوای تیتر قبلی وابسته نیست و این امکان به شما داده می شود که در ابتدا به خواندن آن بخشی از کتاب بپردازید که در حال حاضر به آن نیاز دارید.
البته اجباری به شروع کردن کتاب از نیمه آن نیست. هدف بحث ما این است که این قضیه برای شما روشن شود که الزامی راجع به اینکه تمام صفحات یک کتاب را از ابتدا تا انتها بخوانید، وجود ندارد.
من اخیرا یک کتاب آموزشی را مطالعه می کردم که برای هر مبحث حدوداً ۵ یا ۶ مثال می آورد و من گاهی با خواندن اولین مثال کاملاً متوجه موضوع می شدم و به خواندن مابقی مثال ها نمی پرداختم.
اگر از حرفه ای های خرید کتاب باشید با نگاه کردن به فهرست کتاب و خواندن قسمت هایی از آن با محتوا و نحوه ی بیان نویسنده آشنا می شوید سپس اقدام به خرید آن می کنید.
شرکت در کارگاه مجازی
کد تخفیف : ramazan97

درباره سید محمد حسینی
معمولا من را با یک کت در حال خواندن یک کتاب یافت میکنید! به طور متوسط هفتهای 5 کتاب میخوانم و آرزویم این است که به مردم کمک کنم با خواندن کتاب به افرادی بیرقیب، مستقل و پولدار تبدیل شوند.
نوشته های بیشتر از سید محمد حسینیدوره خودآموز کتابخواری | تندخوانی با درکمطلب
دوره خصوصی خودشناسی، هدفگذاری و برنامه ریزی (غیرحضوری)
خیلی از ما اهداف و برنامه های خوبی را برای خودمان در نظر میگیریم ولی چرا معمولا بیشترمان به آن…
چگونه بیشتر کتاب بخوانیم (فیلم سمینار)
کتاب خواندن یکی از بهترین راههای ایجاد خلاقیت، ایجاد همحسی و همدلی با دیگران، کسب تجربههای بیشتر، افزایش دامنه واژگان، تقویت مغز و حضور بهتر در عصر و دنیای جدید است.
در دنیای جدید امروز، آنچه در مدرسه میخوانیم کافی نیست، حجم اطلاعات بسیار زیاد شده و کندخوانی بین مردم رواج دارد، پس برای کسب موفقیت بیشتر و پیشی گرفتن از دیگران بهترین راه، خواندن کتابهای بیشتر است.
با روزی نیم ساعت مطالعه میتوان بیش از 50 کتاب در سال خواند و 70 درصد یادگیری از طریق همین کتابها صورت میگیرد.
سید محمد حسینی در این سمینار یکی از روشهای تندخوانی را بیشتر کتاب خواندن معرفی کرد و گفت: برخلاف اینکه دیگران فکر میکنند باید تندخوانی یاد بگیرند تا بیشتر کتاب بخوانند. معتقدم با بیشتر کتاب خواندن میتوان تندخوانی را فرا گرفت.
وی در پایان به راههای کتابخوان شدن افراد اشاره کرد و افزود: خودشناسی، هدفگذاری، کتابگردی، داشتن سبد مطالعه، الگوهای درست و اطرافیان کتابخوان میتواند در کتابخوان کردن افراد موثر باشد.
امیدوارم با مشاهده این فیلم تأثیر جدی روی مدل ذهنی شما داشته باشیم
دیدگاهتان را بنویسید