طعم شیرین کتاب هایتان را به دیگران بچشانید!
فروردین 12, 1398
ارسال شده توسط مائده عفتی
0 بازدید

معرفی کتاب از وسوسههای اهالی کتاب و کتابخوانی است. مخصوصا در عصر ارتباطات که هر کدام رسانه شخصی خودمان را داریم، احتمالا شما هم وسوسه میشوید که گاهی کتاب های مورد علاقه تان را معرفی کنید.
اما معرفی کتاب از جمله کارهایی است که روش خاص خود را میطلبد. روشی که در این جا کمی درباره آن صحبت میکنم.
یک معرفی کتاب خوب به دو سوال مهم جواب میدهد.
۱- این کتاب درمورد چیست؟ ۲- تا چه حد خوب است؟
در تمام طول معرفی کتاب قرار نیست که کل ماجرای رمان و یا اصل حرف کتاب را تمام و کمال بگوید. در واقع این کار فقط باعث از دست رفتن کیف کتاب خواندن برای مخاطب میشود.
کافی است در حد یک جمله موضوع اصلی را بیان کنید. مثلا اگر میخواهید کتاب «پاییز فصل آخر سال است» از «نسیم مرعشی» را معرفی کنید کافی است بگویید: رمان درباره جهان زنانه سه دختر بود با ترس ها و آرزوهایشان! یا اگر میخواهید کتاب «قاعده ده برابر» «گارنت کردون» را معرفی کنید گفتن جمله ی: این کتابی درباره اهمیت هدف گذاری چند برابری و تلاش بیشتر است؛ کفایت میکند.
اما چیزی که باید درباره آن مفصل حرف بزنید این است که این کتاب روی شما چه تاثیری داشته است؟
این سوال از پر اهمیت ترین سوالهایی است که میتوان در معرفی کتاب به آن پرداخت.
مثلا فرض کنید من میخواهم درباره تاثیر رمان «وقت معلوم» صحبت کنم.
جایی از رمان وقت معلوم هست که میبینی باید خودت و عالم و آدم را حساب رسی کنی! باید دو دو تا چهارتا کنی! جایی از این رمان هست که تو هم مثل شخصیت اصلی ماجرا شک می کنی و سعی میکنی همه چیز را یک بار دیگر به خودت بفهمانی! همان «حَاسِبُوا أَنْفُسَکُمْ قَبْلَ أَنْ تُحَاسَبُوا» که میدانیم!
مخاطب با فهمیدن اینکه این کتاب چه تاثیری روی شما گذاشته راحت تصمیمی میگیرد که این کتاب را بخواند یا نه!
جدای از این ها نکات دیگری هم هست که باید رعایت کنید.
معرفی کتاب باید نثری سر زنده و پویا داشته باشد. سعی کنید از حستان نسبت به کتاب صحبت کنید. از چیزی که وقتی کتاب را میخواندید شما را پر کرده حرف بزنید.
معرفی باید جدی باشید. شوخی کردن و بذله گویی باعث میشود مخاطب شما شک کند که نظر واقعی خودتان چیست! بنابراین از شوخی کردن در معرفی کتاب پرهیز کنید این کار فقط مخاطب شما را گیج میکند.
با این حال جدی بودن منافاتی با سرزنده بودن ندارد. سعی کنید با کلمات پر انرژی متن سرزنده تولید کنید.
به هیچ وجه تحقیر آمیز و منفی ننویسید. نه به این معنا که اگر کتاب مشکلی داشت بیان نکنید؛ اما سعی کنید تا جایی که ممکن است از افعال مثبت استفاده کنید. وجود حرف های تحقیر آمیز در معرفی کتابتان باعث میشود حس منفی منتقل کنید.
مثلا به جای اینکه بگوید این رمان بسیار سطحی بود و خواندن آن نیاز به هیچ کوشش ذهنی نداشت. بهتر است بگویید کتابی پیش رو مناسب افرادی است که نمیخواهند رمان های جدی و سخت بخوانند و ترجیح می دهند با یک رمان راحت سر و کار داشته باشند!
محتواهای انگیزشی و آموزشی را در کانال تلگرام دنبال کنیدمعرفی کتاب یعنی شما میخواهید کسی را بایک کتاب به طور اجمالی آشنا کنید. بنابراین سعی کنید آنچه برای شما جالب بوده به افراد معرفی کنید.
اگر میخواهید معرفی کتاب اصولی تری داشته باشید پیشنهاد می کنم مقاله «چگونه یک کتاب را معرفی کنیم؟» را از سایت شاهین کلانتری بخوانید.
اگر هم میخواهید یک مرور نویس حرفه ایی باشید پیشنهاد میکنم کتاب «چگونه مرور کتاب بنویسیم؟» از برد هوپر را بخوانید. این کتاب به شما کمک می کند تا از لذت معرفی کتاب بهره ببرید.
همه ما نیاز داریم که کتاب های مناسب خودمان را از دریای کتاب ها انتخاب کنیم. معرفی کتاب راهی سخاوتمندانه است تا دیگران راحت تر کتاب های خوب را پیدا کنند و علاوه بر آن ما هم تشویق دیگران به کتاب به وظیفه خود عمل کنیم.
شاید از این مقالات هم خوشتان بیاید:
۱۵ روش خلاصه نویسی کتاب
سقف رشد تو به اندازه کتابخانه توست
برچسب ها: معرفی کتاب رمان

درباره مائده عفتی
مائده عفتی؛ داستان نویس و کارشناس کتاب هستم . کتاب میخوانم، کاغذ میخرم، قلم فرسایی میکنم تا محتوایی لذت بخش بیافرینم
نوشته های بیشتر از مائده عفتیمطالب زیر را حتما بخوانید
چگونه کتاب بخوانیم
بدون امتیاز 0 رای
65,000 تومانارسال رایگان به سراسر ایران
تعداد صفحه: 424
جلد:سخت
وزن:658گرم
قطع: رقعی
طول:22 سانتی متر
عرض: 17.5سانتی متر
ارتفاع:2.5 سانتی متر
2
65,000 تومان
کتاب صفر تا صد تندخوانی (نسخه چاپی)
بدون امتیاز 0 رای
30,000 تومانبرای سفارش تعداد بالا، با دفتر مرتا تماس بگیرید
11
30,000 تومان
اورژانس هدفگذاری (فیلم ضبط شدهی وبینار)
بدون امتیاز 0 رای
65,000 تومانسرفصلها
- خودآگاهی
- هدف آگاهی
- اصلگرایی
- غلبه بر اهمال کاری
- بهبود عملکرد
- عادت سازی
9
65,000 تومان
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
کتاب « دختری مبارز با ۲۷ سال سن» با ساختاری مناسب و چیدمانی کاربردی، بدون پرداختن به مسائل حاشیه ای و با طراحی و صفحه پردازی جذاب به یکی از تأثیرگذارترین بانوان جهان میپردازد.
این کتاب درباره دختر مجردی است که در تمام دوره زندگی اش دست از مبارزه بر نمی دارد. چه دوره هایی که پدر در خانه، محــل ساماندهی مبارزه است و چه در مواقعی که پدر در زندان است و از آنجا مبارزات را راهبری می نماید؛ در هر صورت دختر مبارزه می کند.
عالی بود! ممنونم ازتون. بیایید تو گروه کتابنده های ما عضو بشید