چطور یک مطالعه درست داشته باشیم؟

بعد از این که درست خواندن آموخته شد، باید ببینیم که اصولا چه چیزهایی خواندن یا مطالعه تلقی میشود.
خواندن یا مطالعه کردن با دو هدف روبه روست:
۱٫خواندن برای افزایش اطلاعات
۲٫ خواندن برای فهمیدن
هر دو نوع این خواندن در جای خود مناسب و کارآمد است اما باید یاد بگیریم که چه کتابی و چه مطلبی را با چه هدفی بخوانیم و متناسب با آن برای مطالعه وقت بگذاریم.
اولین تعبیر مطالعه، خواندن چیزهایی مانند روزنامه، مجله، فکاهی و یا هر چیز دیگری که درباره مسائل جاری صحبت میکند، که طبق ذوق و استعداد ما برای ما قابل فهم است، این دست از مطالب دایره معلومات ما را افزایش میدهد ولی درک ما را بهبود نمیبخشد؛ چون درک فرد قبل از شروع به خواندن با آن مساوی بوده است.
دومین تعبیر مطالعه آن است که فرد سعی کند آن چه را از ابتدا اصلا نمیفهمد بخواند در اینجا، مطلبی که خوانده میشود از سطح فکر خواننده بالاتر است. در این گونه ارتباطات باعث بالا بردن سطح درک و فهم بیشتر میشود و یادگیری به منظور فهمیدن است.
نکته مهم این جاست هیچ تقسیم بندی قطعی وجود ندارد تا ببینید کتابی که میخوانید جزو کدام دسته است، این امر به خود شما برمیگردد، ممکن است کتابهای تاریخی برای شما فقط افزایش اطلاعات باشد ولی برای دوستتان باعث افزایش فهم شود.
لطفا با نوعی ظلم نخواهید که به قطع بگویید این کتاب ها در این دسته قرار میگیرد، مثلا تمام رمان ها و داستان ها را در دسته اول و افزایش اطلاعت قرار ندهید، رمان و داستان خوب به شما دید تازهایی میبخشد که باعث میشود دنیا را با نگاه جدیدی بنگرید.
برای اینکه مرز تقریبی بین افزایش اطلاعات و درک مطلب را مشخص کنید، به خودتان فکر کنید و ببینید با چه مسائلی بیشتر سر و کار دارید و چه اطلاعاتی برایتان تقریبا تکراری ست و خواندن آن دست کتاب ها فقط به حجم مطالب قبلی آموخته شده اضافه میشود، احتمالا این کتابها برای شما فقط افزایش اطلاعات را به دنبال خواهد داشت. چند کتاب انتخاب کنید که تا به حال چیزی پیرامون آن نخوانیدید و سعی کنید با خواندن و فهمیدن آن کتاب درک خود را بالاتر ببرید. درک تازه به معنای کشف مطالبی جدیدی است که تا به حال با آن سر و کار نداشتید.
این نوع خواندن به مراتب پویاتر است و محتاج مهارت بیشتر، مهارتهایی که یک خواننده فعال بلد است و با کمک آن به سطح درک خود کمک میکند.
اگر خواننده فعال نیستید و دنبال افزایش عمق دیدگاهتان هستید هر چه زود تر برای یاد گرفتن کتاب خوانی اقدام کنید.

درباره مائده عفتی
مائده عفتی؛ داستان نویس و کارشناس کتاب هستم . کتاب میخوانم، کاغذ میخرم، قلم فرسایی میکنم تا محتوایی لذت بخش بیافرینم
نوشته های بیشتر از مائده عفتیدوره تربیت مربی تندخوانی و کتابخوانی (بلندمدت + خصوصی + غیرحضوری)
ما میخواهیم شما یک کتابخوان فوق حرفهای شوید و بتوانید دیگران را نیز مانند خودتان کتابخوان کنید. این دوره صرفا پیش ثبت نام میگیرد. زمانی که دوره آغاز شود با تخفیف 40% می توانید شرکت کنید.
کسب درآمد با کتاب (فیلم ضبط شدهی وبینار)
سرفصلهای وبینار
- چرا باید کتاب بخوانیم؟
- چگونه کتاب خوب ثروت ساز را پیدا کنیم؟
- چگونه در میان این همه کار، سالی ۱۰۰ کتاب بخوانیم؟
- ثروتمندان جهان، چگونه کتاب میخوانند؟
- روشهای درآمدزایی با کتابخوانی
- پرسش و پاسخ
چگونه کتاب بخوانیم
ارسال رایگان به سراسر ایران
تعداد صفحه: 424
جلد:سخت
دیدگاهتان را بنویسید