چگونه از نمایشگاه کتاب بیشترین استفاده را ببریم؟
وقتی از نمایشگاه کتاب صحبت میکنیم ترجیح میدهم رویهای جدا برای کتابگردی هایم پیدا کنم. نمایشگاه همانطور که از اسمش پیداست، محلی برای نمایش کتاب است. پس یعنی جایی برای آشنایی با کتاب های خوب و مثبت و سازنده. و نه صرفا خرید کتاب.
چند سالی میشود که روزهای نزدیک به نمایشگاه کتاب، تابلویی را روی شیشه مغازه ها میبینیم: «خطر تعطیلی کتاب فروشی محلی» . صد البته هم درست است. راستش به نظرم به جان خریدن مشقت مصلی رفتن با همه شلوغی و درگیری هایش، برای خرید چند کتابی که کتابفروشی محل خودمان هم دارد عاقلانه نیست.
ترجیح من برای خرید از نمایشگاه ، کتاب هایی است که مطمئنم در شهر خودمان پیدا نمیشود. بعلاوهی کتاب هایی که قیمت بالایی دارند که خریدنشان با تخفیف ها و بن ها معقول به نظر میرسد.
در نمایشگاه دقیقا چه کار کنیم؟
- مزیتی که در نمایشگاه کتاب وجود دارد آشنایی با انتشارات ها به صورت تخصصی و جداگانه است. هر انتشاراتی سعی میکنند برای نمایشگاه ، کتاب های جدیدی چاپ کند. این یعنی دریایی از تازه ترین های هر نشر در دسترس ما.
- هر نشر در حیطه مخصوص به خودش فعالیت میکند. نمایشگاه برای شما این شرایط را ایجاد میکند که راحت تر آنها را بشناسید و بعد مشتری پای ثابت آنها بشوید. یا نشر هایی را پیدا کنید که کارهایشان میتوانند قوت غالب شما باشند.
- نشر هایی مثل چشمه و نیلوفر در حیطه داستان، نشر عملی فرهنگی، نشر خوارزمی، نشر ماهی در حوزه ترجمه، نشر فرهنگ معاصر، نشر اطراف، نشر سوره مهر و یا نشر جیحون و آریانا قلم برای گشت و گذار فکری عالی است. نشر هایی که از بهترین های حوزه خود هستند و هر کدام در حیطهی جداگانهای با سبکی متفاوت کتاب میفروشند.
- به جای تهیه یک لیست بلند بالا از کتاب ها اسم چند نویسنده را برای خود پیدا کنید و در نمایشگاه دنبال آثار آن ها باشید.
این طور کتابگردی حقیقی اتفاق میافتد.
ادامه اسم نمایشگاه کتاب واژه بین المللی آمده است. شاید بد نباشد حالا که نمایشگاه کتاب را میگردید سراغ بخش بین المللی هم بروید. سعی کنید از حال و هوای کتاب خوانی کشور های دیگر هم خبر دار شوید. چیزی که قطعا درون کتابفروشی ها یافت نمیشود.
یکی از برنامه های دیگر نمایشگاه حضور نویسنده هاست. غرفه های زیادی روزانه پذیرایی نویسندگان هستند که میتوانید برنامه حضور این افراد را از طریق صفحه های اینستاگرامی انتشارات ها پیدا کنید. از این گذشته سرای اهل قلم جایی برای آشنایی با نویسنده هاست احتمالا بتوانید لابه لای حرف هایشان چیزهای جالبی پیدا کنید.
راستش من ترجیح میدهم زمان خروج از نمایشگاه ، به جای کیسههایی از کتاب ، لیست بلندبالایی از کتابها را همراه داشته باشم ؛ لیستی از کتاب هایی که تا به حال اسمشان را هم نشنیده بودم و حالا وقت دارم به مرور سراغشان بروم و طعم کتاب های جدید را مزمزه کنم.
دیدگاهتان را بنویسید