و خدایی که به شدت کافیست!
ولی واقعیت اینه که ما انسانها موجوداتی اجتماعی خلق شدیم که از ارتباط با انسانهای دیگه ناگزیریم و روزی نیست که بدون ارتباط و مراوده با دیگران سپری کنیم، چه بهصورت حضوری و چه بهصورت مجازی. پس چه بهتر که بتونیم در ارتباطهامون به جای تنش و تلخی، حال خوب و آرامش برای خودمون و اطرافیانمون بهجا بذاریم.
اما داشتن ارتباط خوب لزوما به معنی داشتن رابطهای بدون چالش نیست، چیزی که مهمه واکنش ما نسبت به چالشیه که به وجود اومده. همهی ما بسته به شخصیتی که داریم در مواجهه با اتفاقات عکسالعمل متفاوتی نشون میدیم که زیرمجموعهی فرار، حمله یا دفاع قرار میگیره. ولی راهحلِ درست و سازنده، ایجاد ارتباط موثره.
ارتباط مؤثر یعنی ارتباطی که در اون:
- منظورمون رو شفاف بیان میکنیم
- شنوندهی خوبی هستیم
- به احساسات و نیازهای خودمون و شخص مقابل آگاهیم
- تفاوت بین افکار و احساسات رو میدونیم
- همدلی کردن رو بلدیم
- قضاوت و مقایسه نمیکنیم
- و مسئولیت رابطه رو میپذیریم
به نظر سخت و دور از دسترس میرسه؟
در ظاهر شاید. اما اگر ذهنیتمون رو دربارهی تغییر کردن، بازبینی و بازسازی کنیم اونوقت ایجاد تغییر در رفتار اونقدرها هم سخت نیست. ما باید باور کنیم که هر تغییری امکانپذیره به شرطی که انگیزهی رفتارهامون رو بدونیم، محیط رو به نفع خودمون تغییر بدیم و رفتارهامون رو ردیابی و ارزیابی کنیم.
از ترکیب یادگیری این مهارتهاست که ارتباطهایی مؤثر و ماندگار خلق میکنیم.
بیایید خودمان تغییری شویم که در دنیا جستجویش میکنیم
ارتباط بدون خشونت، زبان زندگی
گاندی معتقد بود همه ما خشن هستیم اما نسبت به خشونتمون آگاهی نداریم چون تصور ما از خشونت فقط دعوا کردن، کتکزدن یا جنگیدنه. در صورتیکه این خشونت منفعله (خشونتی که باعث آسیب عاطفی میشه) که به آتش خشونت جسمانی سوخت میرسونه.
مارشال روزنبرگ بر اساس این عقیدهی گاندی، الگوی «nvc» رو طرحریزی و با کتاب «ارتباط بدون خشونت، زبان زندگی» به دنیا معرفی کرد. الگوی ارتباطیای که با تغییر در کلام و شیوهی گفتار در همهی روابط، آثار شگفتانگیزی داره.
در nvc (NonViolent Communication) ما به عمق رفتارها میریم و علت و نیازی که در پسِ رفتارها هست رو کشف میکنیم. در این فرایند توسعهی ادبیات احساس و نیاز رو هم یاد میگیریم که بهمون کمک میکنه آنچه در لحظه در درون ما میگذره رو به وضوح ابراز کنیم.
همونطور که مارشال روزنبرگ هم تاکید کرده، یاد گرفتن این الگو آسونه ولی دورنی کردنش گاهی سخت و طولانیه. برای همین باید به طور مستمر این نوع ارتباط رو تمرین و به یک عادت رفتاری در خودمون تبدیل کنیم.
در شتاب تابستان 1402 چه خواهد گذشت؟
منبع اصلی این دورهی شتاب، کتاب «زندگی بدون خشونت» هست اما در کنارش قراره با شناخت چرخهی شکلگیری عادتهای رفتاری و تمرینهای مختلف، ساخت ارتباطهای مؤثر رو به یک رفتار ماندگار در خودتون تبدیل کنین.
سرفصلهای دوره ارتباط موثر مرتا:
- معرفی ارتباط بدون خشونت (nvc)
- فرایند/مراحل ارتباط بدون خشونت
- دریافت همدلانه/فرایند همدلی
- موانع برقراری ارتباط موثر
- تغییر ذهنیت = تغییر عملکرد
- عملکرد مغز در مواجهه با تغییر
- شناخت محرکها یا انگیزههای رفتاری
- چرخهی شکلگیری عادتهای رفتاری
- قدرت پرسشهای فعال و ساماندهی رفتار
- ماندگار کردن تغییرات مثبت رفتاری
وقتی چیزی در حال دگرگونی و تغییر است، هرچه در پیرامون آن است نیز دگرگون میشود.
پائولو كوئیلو
این دنیا چیزیه که ما ساختیم پس اگر با دنیای مطلوب ما متفاوته، مسئولیتش با ماست.
هر جا احساس کردیم دیگران باید تغییر کنن، همونجاییکه ما باید تغییر کنیم. چون اگر خودمون رو تغییر بدیم، میتونیم دنیا رو هم تغییر بدیم و تغییر خودمون با تغییر زبان و روشهای ارتباطیمون شروع میشه.
درخواست مشاوره
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دوره درخواست مشاوره خود را ارسال کنید و یا با ما در تماس باشید.
درخواست مشاورهchat_bubble_outlineنظرات
300,000 تومان
ثبت نام دوره متوقف شده است
ثبت نام دوره متوقف شده است
قوانین ثبت دیدگاه
از ارسال پیام های تبلیغاتی خودداری کنید. از ارسال هرگونه محتوای مخالف با قوانین جمهوری اسلامی خودداری کنید.