معرفی کتاب تئوری انتخاب و جملاتی از ویلیام گلاسر

Rate this post

شاید از بین هر صد کتابی که در سال می‌خوانیم، تعداد انگشت شماری از آن‌ها چنان مفید باشند که بتوانند از همان لحظه تغییری در رفتار شما ایجاد کنند. ما کتاب می‌خوانیم به قصد یادگیری و آموزش. اما آموزش زمانی اتفاق می‌افتد که تغییری در بینش، نگرش و در نهایت در دانش‌مان که منجر به تغییر رفتارهای ما می‌شود ایجاد کند. کتاب تئوری انتخاب یک کتاب 600صفحه‌ای ساده گران قیمت اما پرفروش است که توسط ویلیام گلاسر مبتنی بر روانشناسی امید نگاشته شده و با اجزه‌ی وی، توسط دکتر علی صاحبی ترجمه گشته است، که جزو همین محدود کتاب‌هاست.

چگونه کتاب تئوری انتخاب را باید خواند؟

  1. ایتدا این نوشته را بخوانید.
  2. در مورد 5نیاز اساسی که گلاسر آن را ارائه داده است. تحقیق کنید
  3.  کتاب را بردارید و سه فصل ابتدایی آن را بخوانید
  4. بقیه فصول را در صورتی که به آنها نیاز داشتید مطالعه کنید. در غیر این صورت می‌توانید آن را کنار بگذارید.

تئوری انتخاب؛ آزادی در انتخاب

تئوری انتخاب یک ایده اثربخش برای داشتن روابطی رضایت بخش است. نویسنده با مثال های ملموس از جلسات مشاوره و تجربه‌هایی که داشته روانشناسی کنترل بیرونی را در یک کفه‌ی ترازو می‌گذارد و تئوری انتخاب را هم در کفه دیگر و این خواننده باهوش است که باید نتیجه بگیرد کدام روش در روابط او نتیجه‌بخش‌تر است. تئوری انتخاب برای خانواده، آموزش و پرورش، محیط کار و ارتباطات اجتماعی بسیار مفید خواهد بود. همه ما نیاز داریم روانشاناسی مثبت و امید را بدانیم. نویسنده در جایی تأکید می‌کند:

تئوری انتخاب؛ آزادی در انتخاب

تئوری انتخاب یعنی به آدم ها این فرصت را بدهیم تا آزادانه تصمیم بگیرند که چه کاری را باید انجام دهند نه اینکه تمام آدم هایی که با آن‌ها رابطه داریم را مجبور به انجام کاری کنیم که می‌خواهیم. تئوری انتخاب دست ما را برای انتخاب کردن باز می‌گذارد.

در تئوری انتخاب، باید بپذیریم که:

  1. تنها کسی که می‌توانیم در این دنیا کنترل کنیم خودمان هستیم!
  2. اگردر رابطه ای به مشکل برخوردیم راه حل تغییر فرد مقابل نیست.

راه حل ما این است که خواسته های‌مان را از دیگران تغییر دهیم و یا نحوه برخورد و بازتاب و اعمالی که از رفتار طرف مقابل داریم و یا هردو. به این جمله نیز باید باور داشت که تنها کسی که میتوانیم در این دنیا تغییر دهیم خودمان هستیم.

ویلیام گلاسر در کتاب تئوری انتخاب، شما را با مفاهیمی چون دنیای مطلوب ، دایره حل اختلاف و رفتار کلی آشنا می کند.

او اعتقاد دارد هر رفتار ناخوشایند یا احساس نامطلوبی که داریم ناشی از یک رابطه نامطلوب در زندگی ماست و به ما کمک می‌کند که چطور در برخورد با مشکلات در روابط خانوادگی، در رابطه با انتخاب همسر، زندگی مشترک، در محیط کاری، برخورد با مدیر و همکاران خود، در برخورد با دانش آموزان و کسانی که تحت تعلیم ما هستند چطور رفتار رضایت بخش و موثری داشته باشیم.

۵ نیاز یک انسان از نظر ویلیام گلاسر

ویلیام گلاسر، نیازهای یک انسان را به پنج عنوان تقسیم می‌کند:

  1. نیاز به عشق
  2. نیاز به آزادی
  3. نیاز به قدرت
  4. نیاز به تفریح
  5. نیاز به بقا

روحیات هر آدمی متفاوت است و یکی از این پنج نیاز برای او شدید تر است که باید در روابط کاری و عاطفی خود به آن توجه کند. علت به وجود آمدن مشکلات در هر رابطه ای هم عدم توجه به نیازهای فرد طرف دیگر رابطه است. و وقتی از یک رابطه ای حس نامطلوب در قلبمان داریم باید بدانیم که به یکی از این نیازها، بی توجهی شده است. اگر می‌خواهید بدانید کدام یک از این ۵ نیاز، نیاز اصلی شخصیت شماست، آزمون نیاز های گلاسر را پاسخ دهید.

قسمتی از کتاب تئوری انتخاب

تمام آنچه من در این کتاب می‌توانم به شما بدهم، اطلاعات است. و من هم همینکار را می‌کنم. هر چیزی را که فکر می‌کنید ارزش عمل کردن را دارد عمل و از بقیه چشم‌پوشی کنید. اما سعی کنید هرچه کمتر این کار را بکنید. مشکلات کوچک و جرئی فرزندانتان را به خود آن‌ها بسپارید و سعی نکنید حتی کارهای کم‌اهمیت را حتماً به شیوه‌ای که شما می‌پسندید انجام دهند. به این ترتیب آن‌ها از تجربه که بزرگترین معلم جهان است، می‌آموزند چه چیز عاقلانه‌ست و چه چیز ابلهانه

سخن پایانی

این کتاب به شما کمک می‌کند که با آرامش بیشتری با اتفاقات روزانه و روابط‌تان برخورد کنید و رضایت بیشتری داشته باشید. ویلیام گلاسر در کتاب تئوری انتخاب به شما میگوید رابطه‌تان را بسازید به جای اینکه آدمی را از زندگی حذف کنید یا همیشه حس نامطلوب یک رابطه ناخوشایند را به دوش بکشید.

اشتراک گذاری:
مطالب زیر را حتما بخوانید

1 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید