معرفی ۵ رمان آموزشی که به مدیران توصیه می‌شود بخوانند!

معرفی رمان برای مدیران

رمان خواندن از بارقه های همیشگی امید به زندگی در من است و برایم حکم قدم زنی در ساحل را دارد. خواندن رمان بر همگان واجب است حتی مدیران! (بیشتر بخوانید: رمان چیست؟ چرا رمان بخوانیم؟)

۱٫ رمان قیدار نوشته رضا امیرخانی که به داستان زندگی فرد جوانمرد و باسخاوتی به اسم قیدار که مدیر یک گاراژ بزرگ حمل و نقل مسافربری و باربری در تهران در قبل از انقلاب است، می‌پردازد.

رانندگان و افراد زیادی برای قیدار کار می کنند و وی سبک مدیریتی و تعاملی ویژه ای دارد، که باعث شده زیردستانش از جان و دل و با عشق و علاقه برای وی کار کنند.

همچنین این فرد در کار خود با بحران ها و مشکلات کوچک و بزرگی مواجه می شود که راه حل های استفاده شده وی برای این مشکلات، درس های ارزنده ای به فراگیران مدیریتی می دهد.

۲٫ رمان قلعه حیوانات اثر جورج ارول، که درباره گروهی از حیوانات است که در اقدامی آرمان گرایانه و انقلابی، صاحب مزرعه (آقای جونز) را از مزرعه اش فراری می‌دهند تا خود مدیریت مزرعه را به دست گرفته و برابری و رفاه را در بین خود برقرار سازند. رهبری این جنبش را گروهی از خوک‌ها به‌دست دارند، ولی پس از مدتی این گروه جدید نیز به رهبری خوکی به نام ناپلئون همچون آقای جونز به بهره کشی از حیوانات مزرعه می‌پردازند و هرگونه مخالفتی را سرکوب می‌کنند.

۳٫ رمان جنگ آخرالزمان اثر ماریو بارگاس یوسا، که روایت داستانی شورش و جنگ کانودوس است که اواخر قرن نوزدهم در منطقه باهیا در شمال شرقی برزیل اتفاق افتاد.
در کشور برزیل که تازه از نظام سلطنتی به نظام جمهوری گذار کرده‌است، دسته‌ای از مردم بسیار فقیر و زجرکشیده منطقه بیابانی باهیا که اعتقادات خشک مذهبی دارند تحت تاثیر یک واعظ بسیار مذهبی شورش می‌کنند و جمهوری را دشمن و عامل بدبختی خود می‌دانند.
زمین‌های ثروتمندان را تصاحب کرده و به اموال آن‌ها شبیخون می‌زنند و در منطقه‌ای به نام کانودوس ساکن شده و نام آنجا را بلومونته می‌نهند.
در سوی دیگر جمهوریخواهان برزیل، سلطنت طلبان را عامل این شورش می‌دانند و همچنین سلطنت طلبان ثروتمند و زمین‌داران که خود مورد غارت شورشیان قرار می‌گیرند سعی در سرکوب شورشیان که آن‌ها را ژاگونسو می‌نامند دارند.

[maxbutton id=”4″ url=”https://mertaa.ir/reading-power/” text=”آموزش تندخوانی برای مدیران” ]

۴٫ رمان معروف کلبه‌ی عمو تام سند محکومیت سیاسی آمریکا در دوران برده‌داری است. اِستو داستان چندین برده را در هم می‌بافد، از اِلیزای خشمگین گرفته که از هیچ تلاشی برای جلوگیری از فروخته شدن پسرش دریغ نمی‌کند تا عمو تامِ مهربان و فروتنی که با خون‌سردی و ملایمت سختی‌های زندگی را متحمل می‌شود و در نهایت صداقت برای اربابانش کار می‌کند. برای تام، آزادیِ روحی به‌اندازه‌ی آزادی جسمی اهمیت دارد. این رمان درباره‌ی استقامت روحیه‌ی انسان و تعهد اخلاقی به جنگیدن در راه راستی است.

۵٫ رمان پرواز بوفالوها اثر جین‌بلاسکو. این رمان به بحث پیرامون سازمان های موفق و سازمان های ناموفق می پردازد. جین بلاسک در مراسم ترحیم یکی از دوستان نزدیک خود حضور می‌یابد. دوستی که در یک حادثه رانندگی در جاده منتهی به محل کارش جان خود را از دست داده است. بلاسکو در خلوت خود به این حقیقت تلخ می‌اندیشد که روزی و شاید همین فردا نوبت او باشد، چون او هم هفته‌ای چند روز همین جاده را و شاید با همان سرعت برای رسیدن به محل کارش طی می‌کرد. راستی اگر روز بعد همین اتفاق برای او می‌افتاد، تکلیف چه بود؟ در آن لحظات برای بلاسکو ۳ سؤال اساسی مطرح شد:

  • آیا ما سخت و بی‌قفه کار می‌کنیم که سبک و کار موفقی بسازیم یا تلاش می‌کنیم که مراسم ختم باشکوهی مثل امروز را به وجود بیاوریم؟
  • آیا ما برای موفقیت و کامیابی و درک لذت زندگی خود می‌کوشیم یا می‌کوشیم تا تنها وارثین ما از تلاش ما لذت ببرند؟
  • آیا ما برای زندگی کار می‌کنیم یا زندگی می‌کنیم که فقط کار کنیم؟ اصلاً هدف زندگی چیست؟
اشتراک گذاری:
مطالب زیر را حتما بخوانید

1 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید