خلاصه کتاب چه چیزی هست و چه چیزی نیست
هر خلاصه کتاب مدل خاص خلاصه برداری خودش را میطلبد. همانطور که هر کتاب مدل خوانش خودش را دارد. خلاصه برداری کردن یکی از مهم ترین راههای مطالعه فعالانه است. مطالعه ای که منجر به یادگیری عمیق شود.
خلاصه نویسی یعنی خلاصه کردن مفاهیم اصلی با کلمات خود.
بیایید با آنچه خلاصه کتاب نیست شروع کنیم.
خلاصه کتاب نقد کتاب نیست.
خلاصه کتاب، مرور کتاب هم نیست؛ مرور توصیفی از کتاب است که شامل نظرات، تفسیرها، ایده ها و انتقادات شما میشود.
خلاصه کتاب، همه ایدههای اصلی را مرور میکند و شامل تفسیرهای بیرونی نمیشود.
چرا خلاصه کتاب مهم است؟
اگر به دستور رئیس یا معلم خود مجبور به نوشتن خلاصه کتاب نیستید، چرا میخواهید آن را بنویسید؟ خب، این کار دلایل و فواید زیادی دارد:
- به تثبیت آنچه آموختهاید کمک میکند. خلاصه کردن کتاب با کلمات خودتان، شما را مجبور میکند تا اطلاعاتی را که به تازگی وارد مغز شما شدهاند، حفظ و ثبت کنید.
- میتوانید ایدهها را در آینده به سرعت مرور کنید. اگر قرار باشد همه چیز را به سرعت یک هفته فراموش کنید، چرا ساعتها وقت خود را صرف خواندن یک کتاب (مخصوصا غیر داستانی) کنید؟
- به دیگران کمک میکند. مردم عاشق خرد و بینش خلاصه شده از کتابها هستند. چیزی که آنها دوست ندارند صرف وقت گرانبهای خود برای خواندن کتابهای معرفی شده است. با نوشتن خلاصه نویسی، نه تنها به خود کمک میکنید، بلکه میتوانید با به اشتراک گذاشتن آن با دوستان، خانواده و مخطبانتان، به آنها در انتخاب کتاب و رساندن صدای کتابها کمک کنید.
- خواندن را یک پله عمیقتر میکند و به فعالانه خواندن کمک میکند. بدون آن، به طور منفعلانه اطلاعاتی را بدون یادآوری در ذهنتان انباشت میکنید.
- قوه دقت و قضاوت را پرورش میدهد. از لحظهای که تصمیم میگیرید یک کتاب را خلاصه کنید، گویی بینایی ذهنتان تیزتر میشودو از قوه قضاوت کمک میگیرید؛ یعنی همان مهارت تصمیم گیری در مورد آنچه مهم است و آنچه مهم نیست.
- نوشتن را از طریق تقلید بهبود میبخشد. وقتی کتابی را خلاصه میکنید، در وضعیت روحی نویسنده زندگی میکنید. بیشتر شبیه کار آموزی یا شرکت در کلاس است تا خواندن کتاب. با تقلید از الگوهای فکری و زبان نویسندهای که اثر او را خلاصه میکنید، در ذهن یک استاد زندگی میکنید.
اگر به خلاصه کتاب علاقهمندید پیشنهاد میکنم اینها را هم ببینید:
بایگانی خلاصه پرفروشترین کتاب های دنیا
راهنمای جامع خلاصه نویسی کتاب و داستان
وبلاگ محمد رضا شعبانعلی : تکنیک های خلاصه نویسی و نت برداری
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ممنون از مطلب خوبتون ?
امکانش هست توضیح بیشتری درباره ی《توسعه ی فردی》 بنویسید؟
یا
اگر قبلا جایی نوشتید لینکش رو در اختیارم بگذارید؟
ممنونم?
سلام. توسعه فردی پاسخ به این سوالات است ۱٫چه چیزهایی را دوست داریم ۲٫چرا آنها را دوست داریم ۳٫ به چه میخواهیم برسیم؟ ۴٫ چه مهارتهایی نیاز داریم تا به آنچه میخواهیم برسیم؟ ۴٫ چگونه بهتر شویم؟
و این در همه مراحل زندگی کاربرد دارد