وضعیت مطالعه و کتابخوانی در انگلستان

Rate this post

تا به حال فکر کردید در بریتانیا اوضاع کتابخوانی چطور است؟
نام انگلستان همیشه در میان فهرست جوامع کتاب‌خوان دیده می‌شود. کشوری که با پشتوانه مفاخر فرهنگی و هنری سعی داشته حتی اقتصاد خود را هنر پیش ببرد، تلاشی که عموما موفق بوده، اما موج مدرنیزه، مردم این کشور را هم بی‌نصیب نگذاشته است.

نقش مسئولان انگلستان در کتابخوانی

نکته مهم این است که مسئولان کشوری انگلستان پس از کاهش روند رشد علمی شروع به تحقیقات گسترده‌ایی درباره سنین مختلف کردند که نتایج جالبی داشت مردم انگلستان بیشتر علاقه به داستان‌های جنایی دارند و زمان زیادی را اختصاص به مطالعه نشریات نمی‌دهند. وزارت فرهنگ و هنر انگلستان با همکاری اتحادیه ناشران پس از بررسی نهایی نتایج، پروسه نشر کتاب های مختلفی را شروع کرد ازجمله نشر کتاب‌هایی کم حجم، داستان‌های جهان در صفحات کمتر و هم‌چنین کتاب‌هایی با موضوعات تفکیک جنسی شده در تیراژ بالا که در کتابخانه درکنار کتاب‌های پر استقبال قرار داده شد تا در تیررس مردم باشد.

کتابخانه بزرگ در نیوکاسل انگلستان
کتابخانه نیوکاسل

اختصاص بودجه به مراکز و افراد تاثیرگذار

بودجه کلانی به آمادگی‌ها و دبستان‌ها داده شد تا کودکان را از سنین کم مشتاق کتاب کنند. همچنین از چهره‌های شناخته شده دعوت شد تا در مجلات مصاحبه‌هایی درباره وضعیت کتابخوانی‌شان کنند. از جمله این اشخاص نیک کلِگ (Nicholas Clegg)، نخست‌وزیر وقت بریتانیا بود. شاید جذاب‌ترین جمله او آنجایی است که می‌گوید:

هرگز نمی‌توانم زمانی را تصور کنم که بدون خواندن چند سطر، روزم را به پایان برسانم. در پایان روز هیچ چیز گریزی شگفت‌انگیز تر از این نیست که خود را غرق یک رمان کنید، خواه روز خوب بوده یا بد!”

انگلیس، در تفکر رشد سرانه مطالعه

جاه‌طلبی انگلیسی‌ها به اقتصاد و سیاست منحصر نمی‌شود. این کشور هم‌تراز پیشگامان این عرصه (مطالعه) یعنی ژاپن و فرانسه، سرانه خوبی دارد اما همیشه به اوج فکر می‌کند. سرانه مطالعه این کشور همواره درحال رشد است!

اشتراک گذاری:
مطالب زیر را حتما بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید