یادگیری یاد گرفتنی است
رادیو معارف – برنامه طعم رمضان – آیتم لذت مطالعه – روز سوم – ۲۹اردیبهشت۹۷
آیا تا به حال در مدرسه یا سایر مکان های آموزشی یاد گرفته اید که چگونه یاد بگیرید؟
پاسخ منفی است.
امروز می خواهیم برای اولین بار یادگیری را یادبگیریم.
یادگیری یعنی چه؟
یادگیری یعنی وقتی مطلبی را می خوانیم یا می شنویم، آن مطلب را بفهمیم و بتوانیم در وقت نیاز آن را به کار بگیریم و استفاده کنیم که اکثر ما در قسمت دوم یعنی بازیابی و بازخوانی دانشمان مشکل داریم.
برای مثال وقتی سوار هواپیما می شوید، مهمانداران توصیه هایی را نظیر چگونگی استفاده از ماسک ها و یا محل قرار گرفتن درهای خروجی برای زمانی که وضعیت داخلی کابین دچار اختلال شود را بیان می کنند. اما آن چه مهم است این است که در هنگام وقوع خطر چند درصد از ما می توانیم از ماسک ها استفاده کنیم و یا دقیق و درست درهای خروج را پیدا کنیم؟
این مثال کوچک نشان دهندهی ضعف ما در عمل به دانستههایمان میباشد. به بیان دیگر از اطلاعاتمان درست استفاده نکرده ایم و عملا یادگیری اتفاق نیفتاده است.
در دو روز گذشته چند مهارت را فرا گرفته ایم که نیاز به تمرین دارند : روز اول روز دوم
امروز می خواهیم به یکدیگر قول دهیم، مهارت هایی را که آموخته ایم، تمرین کرده و وارد مرحله عمل کنیم تا یادگیری کامل شود.
نکته ی دیگر که باید برای جلوگیری از خسته شدن حین مطالعه به یاد داشته باشیم این است که برای حفظ کردن و فهمیدن یک متن درگیر اشکالات املایی و انشایی نشویم، به عبارت دیگر در ابتدای مطالعه با روشی که در آموزش قبل گفته شد یک دید کلی نسبت به مطالب پیدا کنیم و سپس مطالعه را شروع کنیم. در این صورت خواهیم دید که ذهن ما به صورت خودکار یک سری کلمات را جایگزین کلمات موجود در متن می کند و ما می توانیم با زبان ذهن خود مطلب مورد نظر را یاد بگیریم.ا ینجاست که شما با نوشتن چند کلمه کلیدی در برگه ای کوچک کل متن برایتان بازیابی می شود.
دیدگاهتان را بنویسید