رادیو معارف _ برنامه طعم رمضان _ آیتم لذت مطالعه _ روز بیست و چهارم _ ۱۹ خرداد ۹۷
برای خوب بودن حال مغزمان و داشتن مغزی سالم باید آن را تقویت کنیم چرا که ورودی و خروجی مطالعهی ما از طریق مغز عزیزمان انجام میشود. در ادامه مباحث چند جلسهی گذشته را مرور میکنیم.
در جلسات قبل به مبحث حافظه پرداختیم و موارد زیر را ذکر کردیم :
۱) خواب: اگر از عادت خوابی که اکنون دارید، راضی نیستید به روش هایی که ما توصیه کردیم عمل کنید و در غیر اینصورت به شیوهی خودتان ادامه دهید.
۲) تغذیه : در مورد خوراک و تاثیر ماه رمضان در تقویت حافظه نیز صحبت کردیم. (این قسمت بدلیل کنداکتور برنامه پخش نشد)
۳ ) مرور: همان طور که اشاره کردیم مرور نقش اصلی را در مطالعات جدی ما ایفا میکند و همچنین با ارزش امتحان دادن نیز آشنا شدیم.
۴ ) آموزش : آموختن مطالبی که یاد گرفتید به دیگران، باعث یادگیری بیشتر شما میشود. اگر دقت کرده باشید طلبههای حوزه مباحثه میکنند که اگر این روش وارد دانشگاه نیز بشود و دانشجویان عزیز در مطالعه دروس از این روش استفاده کنند، حتما نتایج بهتری خواهند گرفت.
۵ ) شخصیسازی: در مورد اهمیت شخصیسازی صحبتهای فراوانی کردیم و به این رسیدیم که قلاب کردن یک مطلب به حافظهی بلندمدتتان باعث به یادآوری بهتر مطلب میشود چرا که آن را بر اساس شرایط ذهنی خودتان شخصیسازی کردهاید.
در مورد تقویت حافظه عددی به قرار دادن اعداد در ۵ ظرف پرداختیم و امروز به روش دومی میپردازیم که در عین سادگی کمک شایانی به تقویت حافظه عددیتان میکند. یک علامت بین یکی از صفحات کتاب موردعلاقهتان قرار دهید و ۲۴ ساعت بعد برگردید و شمارهی آن صفحهای که علامت را قرار دادید یه یادآورید. توجه داشته باشید که باید بتوانید این کار را ده روز بدون اشتباه انجام دهید. ( با هر اشتباه شمارش ده روز مجدد از اول شروع میشود)
هنگامی که ده روز بدون غلط این تمرین را انجام دادید، ده روز دوم را با دو علامت در دو صفحه مختلف کتاب تمرین کنید و مجدد پس از ده روز تمرین بدون اشتباه با سه علامت به مدت ده روز به انجام این تمرین خاتمه دهید.
از دیگر تمرین هایی که به تقویت حافظه کمک میکند تایپ دهانگشتی میباشد، چرا که همزمان از نوک انگشتان و قدرت مغز استفاده میکنید.فک میکنید چرا جراحان از متوسط مردم باهوشتر هستند؟
چون در هنگام جراحی همزمان از هر دو دست خود و نیروی فکرشان استفاده میکنند.
مورد دیگری که به حافظهی ما وسعت و قدرت میبخشد یادگیری یک زبان جدید میباشد که در سنین بالا از آلزایمر جلوگیری میکند و در سنین پایینتر به تقویت حافظه کمک میکند.
دیدگاهتان را بنویسید