تاثیرات مدت زمان و کیفیت خواب بر حافظه و کارهای روزمره
علاوه بر داشتن تغذیهی مناسب، داشتن یک خوابِ خوب هم به تقویت حافظه کمک میکند. نکتهای برای یک خوابِ خوب بسیار قابل توجه است، زمان خواب و کیفیت خواب است! در ادامه به عواملی که برای داشتن یک خواب مناسب، لازم است میپردازیم.
چه عواملی بر خواب خوب تاثیر میگذارند؟
عوامل بسیاری در یک خواب خوب تاثیرگذارند. عوامل روحی، جسمانی و … که در ادامه به آنها میپردازیم:
داشتن معده سبک
داشتن یک معدهی سبک هنگام مطالعه و استراحت کافی، باعث میشود بتوانیم بهتر فکر کنیم، تمرکز کنیم و اعصاب راحتتری داشته باشیم.
بهترین زمان برای خواب
به نظر میرسد در ایام ماه رمضان، نسبتا بیشتر رعایت میکنیم، چرا که قبل از اذان صبح بیدار میشویم و شبها سعی میکنیم زودتر بخوابیم. آنچه از آموزههای دینی و همچنین مباحث علمی برمیآید این است که خوابیدن بعد از عشا (حدود ساعت ۱۰ تا ۱۲ شب) بهترین زمان است.
اگر میخواهید با خوابیدن به تقویت حافظه خود کمک کنید باید بگویم خواب قبل از اذان ظهر که از آن به عنوان قیلوله یاد میشود و همچنین نیم ساعت بعد از اذان ظهر خواب حافظه زا میباشد.
بدترین ساعت برای خواب
اما خواب حافظهسوز و برکتسوز هم داریم؛ خواب بین الطلوعین که این خواب در ماه مبارک رمضان بسیار رواج دارد و روزهداران فرصت بیدار بودن در این زمان مفید را از دست میدهند. پیشنهاد میشود که تا حد امکان این یک ساعت و نیم الی دو ساعت بعد از اذان صبح را بیدار بمانید و مشغول کارهای علمی و فکری شوید، چرا که هنوز نه گرسنه شدید و نه آب بدنتان از دست رفته است. در واقع در این زمان، ذهن، علاقهی به انجام فعالیتهای علمی دارد.
عادت زمان خواب را نمیتوان کنار گذاشت
اما به طور کلی، هر طور بدنتان یاری میکند عمل کنید. به طور مثال، فردی میگوید که من ده سال است که شبها بیدارم و نمیخوابم. بدن این فرد یک عادتی کرده است، هر چند عادتی اشتباه است اما آنچه در دنیا گفته شده است این است که هر کسی مدل خواب خود را دارد. یکی ۶ ساعت در شبانه روز، دیگری دو ساعت و بعضی افراد هم ۱۰ ساعت. به هر حال انتخاب با شماست! انسانها و مدیران موفق، معمولاً کم میخوابند!
همچنین پیشنهاد میکنیم ویدئو زیر را در مورد بهترین ساعت برای خواب، مشاهده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید