ایده های داغ

Rate this post

هنریت کلاوسر در کتاب “بنویس تا اتفاق بیفتد” می‏‏‎گوید:

وقتی شروع به نوشتن اهداف خود می‎‏کنید، مغز همه ‏جوره مواد تازه را برایتان می‏‎فرستد. ایده‏ های ابتکاری و نیروبخش به سوی شما جاری می‏‎شوند. تا اینجا همه چیز خوب است اما حالا بپردازیم به بخش ناخوشایند قضیه.
اگر روشی برای ثبت و مرور مهم ‏ترین ایده‏ ها نداشته باشید، آن‏ها را فراموش خواهید کرد.

چند روز پیش به دفتر روزانه‏ نویسی‏‎ام سری زدم و نوشته‏‎های چند ماه گذشته‏‎ام را خواندم. هنگام مطالعه با حرف‏‎ها و ایده‏‎هایی برخورد کردم که اصلا یادم نمی‎‏آمد که من روزی آن‏‎ها را نوشته‎ام، صفحه به صفحه پیش رفتم و نظاره‎گر ایده‏‎های مانده روی صفحات شدم. بعضی از آن‏‎ها کهنه شده بودند و بوی نا می‏‏‎دادند. اما برخی هنوز تروتازه بودند و نیازمند توجه.

به این نتیجه رسیدم که هنگام نوشتن، ایده‎ها به صورت ناگهانی و با سرعت می‏‎آیند و نوشته می‏‎شوند. اما اگر زمانی را برای مرور آن‏‎ها اختصاص ندهیم، با همان سرعتی که آمده‎‏اند، می‏‎روند و اثری از خود باقی نمی‏‎گذارند.

با خود می‎‏گویم:
“درست است که همراه داشتن دائمی یک دفترچه برای ثبت ایده‏‎ها ، نوعی ادای احترام به آن‏‎هاست، اما افتادن در دام فراموشی و مرور و عملی نکردن آن‏ها نیز اوج بی‏ احترامی است.”

پس باید چاره‏‎ای اندیشید و جلوی نشت ایده‏ ها را گرفت.
  • اگر اهل نوشتن‏‎های روزانه یا هرزنویسی هستید در پایان هربار قلم‎اندازی ایده‏‎های داغِ تازه بیرون آمده از تنور ذهن‏‎تان را در دو سه خط فهرست کنید و هر از چندگاهی (بنابر میل خودتان) به آن‏ها سری بزنید و غربال‏شان کنید و اگر موعد عملی کردن‏ شان فرا رسیده اجرایشان کنید.

تقریباً هر یک ماه یک‌بار وقت می‌گذارم و دفترچه‌هایم را بازبینی می‌کنم، اما نه یک بازبینی ساده. بلکه یک فایل ورد باز می‌کنم و حین ورق زدن دفترچه، تقریباً دربارۀ تمام چیزهایی که توی دفترچه هست چند خطی می‌نویسم. اینجاست که می‌توانم سیر افکار و ایده‌های خودم در یک ماه گذشته را مرور کنم.

این جمله را شاهین کلانتری در وبلاگش با عنوان ایده ای برای بازبینی ایده ها نوشته است. راهکاری که مانع مرگ آنی ایده‎هایمان می‎شود.

فهرست بندی ایده ها

  • حتی اگر با نوشتن رابطه‎‏ای ندارید و سبد ایده‏‎هایتان را از روش دیگری پر می‏‎کنید ( که بعید می‎دانم راهی بهتر از نوشتن برای ایده‎یابی پیدا کرده باشید )، باز هم فهرست‏‎بندی ایده‎‏ها راه حل مناسبی برای شماست. چرا که علاوه بر جلوگیری از فراموشی، نظم خوبی به ذهن‏‎تان می‏‎دهد و در اولویت ‏بندی اجرا نیز کمک‎تان می‏‎کند.
  • بنویسید. در مورد هر ایده‎ای که به ذهن‎تان می‎رسد بنویسید. جوانب مختلف آن را بررسی کنید و نقاط ضعف و قوتش را بیابید. وقتی این چنین مجدانه با ایده‎هایتان برخورد کنید و صفحات متعددی را برای بررسی کردن‎شان سیاه کنید، دیگر محال است از ذهن‎تان خارج شوند و به گودال فراموشی سپرده شوند.
اگر به دنبال راهکاری برای داشتن یک حافظه قدرتمند و عدم فراموشی هستید متن زیر را بخوانید:

۹ راهکار برای داشتن یک حافظه قدرتمند

اشتراک گذاری:
مطالب زیر را حتما بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید