کتابخوانی با بهترین پادکست فارسی + 5 پادکست انگلیسی

معرفی پادکست فارسی پادکست درباره کتابخوانی
Rate this post

کتاب خواندن فراتر از یک سرگرمی انفرادی، می‌تواند یک فعالیت اجتماعی هم باشد. باشگاه‌های کتاب در حال گسترش هستند. ما صحبت کردن درباره کتاب‌ها را به اندازه خواندن آن‌ها دوست داریم و حتی با کمرنگ شدن کتابخانه‌ها ، فناوری‌های جدید دیگری برای ترویج کتاب وارد عمل شده‌اند. یکی از این فناوری‌ها پادکست است که همه یا خودش یا اسمش را شنیده‌اید. شاید هم کلمه پادکست فارسی را برای یافتن بهترین پادکست های فارسی در گوگل جستجو کرده باشید. این روزها پادکست‌های زیادی تولید می‌شوند و تعداد مخاطب خیلی‌هایشان چندین برابر تیراژ کتاب‌های چاپی است.

پادکست گونه‌ای از محتوای صوتی است که در اینترنت منتشر می‌شود و می‌توان مشترکِ آن شد و در جریان به‌روزرسانی‌هایش قرار گرفت.

در این مقاله با یک تیم سه نفره که اهل گوش دادن به پادکست بوده‌ایم، 15تا از بهترین پادکست های فارسی و انگلیسی را بررسی و تحلیل کردیم تا به انتخاب شما در این زمینه کمک کرده باشیم. در انتها نیز پادکست فارسی مرتا را معرفی کرده‌ایم

پادکست فارسی درباره کتاب

پادکست‌های مربوط به کتاب‌ها فراوانند، اما نباید از طریق موتورهای جستجو آن‌ها را انتخاب کرد. با وجود فراوانی، بسیاری از پادکست‌های درباره کتاب از نظر محتوا فقیر هستند و نوآوری خاصی ندارند. در بسیاری از کانال‌ها کتاب‌های یکسانی را تبلیغ می‌کنند. بعضی دیگر کسل کننده هستند.

پادکست‌های خوب در زمینه کتاب به ما این فرصت را می‌دهند تا نگاهی اجمالی به قفسه‌های کتاب دیگران داشته باشیم، اسم کتاب‌های متنوع در موضوعات مختلف به گوشمان بخورد و آشنا شویم و باعث ایجاد حس مشترک بین ما و کتاب‌خوان‌ها می‌شود. و یک راه عالی برای یافتن کتاب بعدی شما!

در این مقاله 10 مورد از بهترین پادکست‌های کتاب معرفی می‌کنیم که شما را نسبت به خواندن مشتاق می‌کنند و راهی هستند برای بیشتر غوطه ور شدن در اقیانوس کتاب . همچنین پنج پادکست انگلیسی برای آن‌ها که زبان انگلیسی قوی دارند و می‌خواهند با دنیای کتاب آن طرف هم آشنا شوند.

لینک هر پادکست در پادگیر castbox را برای شما قرار داده‌ایم

پادکست فارسی درباره کتاب و کتابخوانی

1. پادکست فارسی بی پلاس Bplus

سازنده: علی بندری

یکی از مشهور و محبوب‌ترین چهره‌ها در پادکست فارسی، علی بندری است که از سال 94 با پادکست چنل بی کار خود را آغاز کرد. در پادکست بی پلاس علی بندری سراغ کتاب‌های ناداستان غیرروایی رفته است. کتاب‌هایی که انتخاب می‌شوند هر کدام یک ایده‌ی مرکزی‌ دارند که به گونه‌ای به زندگی ما مرتبط می‌شوند. علی بندری در بی‌پلاس خلاصه‌ی این کتاب‌ها را تعریف می‌کند تا نوع تفکر جدیدی را به ما معرفی کند، باقی ماجرا با خود ماست که کدام تفکر را پی بگیریم و برویم اصل کتاب را بخوانیم تا بیشتر در آن تعمق کنیم.

این پادکست چهارشنبه‌ها یک هفته در میان منتشر و خلاصه یک کتاب غیرداستانی را به فارسی تعریف می‌کند.

لینک پادکست بی پلاس

2.    پادکست فارسی Epitome Books

محمدرضا عشوری
جایی برای شنیدنِ درباره‌ی کتاب‌ها
بارها پیش آمده که دلمان می‌خواهد بنشینیم در یک گوشه‌ی دنج و ساکت و بدون دغدغه کتابی که دوست داریم را بخوانیم، اما یا وقت آن را نداریم یا گوشه دنج و خلوت را پیدا نمی‌کنیم. خیلی وقت‌ها هم پیش آمده که کتابی را دیده‌ایم و به نظرمان جالب آمده اما نویسنده‌‌اش را نمی‌شناختیم و شک داشتیم آن را بخوانیم یا نه. محمدرضا عشوری در پادکست اپیتومی بوکس سعی کرده کمی به این خواسته پاسخ دهد.
EpitomeBooks جایی است برایِ شنیدنِ درباره‌ی کتاب‌هایی که او می‌خواند و دوست دارد.

عشوری در این پادکست سراغ انواع کتاب‌ها می‌رود و خلاصه‌شان را تعریف می‌کند. موضوع کتاب‌ها گسترده است. از ویژه‌برنامه‌های آلبر کامو تا تاریخ کودتا در ایران، از جستارهای آلن دو باتن درباره‌ی عشق تا مستندنگاری‌ درباره‌ی واقعه‌ی چرنوبیل.

لینک پادکست EpitomeBooks

3. پادکست فارسی هزارتو

در این پادکست هر بار داستانی را با صدای نویسنده یا مترجمش به همراه گفتگویی کوتاه با ایشان را می‌شنوید.

به گفته سازنده این پادکست: ماجرای هزارتو برمی‌گردد به پاییز ۹۴. در بیست‌وپنج قسمتی که آن موقع و به‌صورت هفتگی تولید کردم، هر قسمت مترجم یا نویسنده‌ای مهمان من می‌شد و داستانی را که ترجمه کرده یا نوشته بود می‌خواند و بعد با هم درباره‌ش حرف می‌زدیم.

هزارتو گرته‌برداری‌ای است از پادکست داستان مجله‌ی نیویورکر که در آن هر نویسنده داستان منتخبش از آرشیو مجله را انتخاب می‌کند، می‌خواند و با سردبیر بخش داستان نیویورکر درباره‌اش حرف می‌زند. فصل ۱ بعد از بیست‌وپنج قسمت تمام شد و از سال ۹۷ فصل ۲ آغاز شد. فصل ۲ ادامه‌ی همان دغدغه‌ی روایت و قصه‌گویی فصل اول است، فقط با این تفاوت که بحث‌های نظری درباره‌ی روایت پررنگ‌تر شده‌اند. در هر قسمت مهمانی که درگیر حوزه‌ای در روایت است (بازی‌های ویدئویی، معماری، پادکست زبان‌شناسی و…) درباره‌ی حوزه‌ی تخصصی‌اش حرف می‌زند. آن میان هم به فراخور، متنی روایی در قالب قسمت‌هایی مجزا خوانده می‌شود.

لینک پادکست هزارتو

4. پادکست فارسی رادیو راه

مجتبی شکوری

در این پادکست، صحبت های دکترشکوری در زمینه روانشناسی منتشر می‌شود.

مجتبی شکوری در هر اپیزود از رادیو راه کتاب‌‌های بسیار ارزشمندی به ما معرفی می‌‌کند که بدون شک برای همه افراد جامعه مناسب است و با مطالعه آن می‌‌توانید به رشد فردی برسید. کتاب‌‌هایی مانند چرا عاشق می‌شویم؟ انسان و مرگ، اثر مرکب، چرا ملت‌‌ها شکست می‌‌خورند؟ و… کتاب‌‌هایی است که در رادیو راه به شما معرفی می‌‌شود.

عشق، جادوی راه، مسئله مرگ و زندگی، یک تاریخ امیدبخش، نشانی نبوغ، راه سروش، انسان کافی، هیچ ملایم، هزارتوی آگاهی، اجاره نشین ها و ماهی ها وجود ندارند اسامی قسمت‌های منتشر شده رادیو راه است.

لینک پادکست رادیو راه

5. پادکست فارسی ترجمان علوم انسانی

هدفِ ترجمان برقرارکردن ارتباط فکری میان زبان فارسی و دیگر زبان‌های زنده دنیا است.

تیم ترجمان مقالاتی را انتخاب می‌کند که ترجمۀ آن‌ها دریچۀ تازه‌ای در جهان اندیشۀ امروز ایران می‌گشاید.  مقالاتی که نوشته‌های کلیدی و مؤثر نویسندگان اصلی در رشته‌های گوناگون علوم انسانی محسوب می‌شود. در انتخاب مقالات، تلاش ترجمان این است تا تنها متون دست اول، از اندیشمندان اصلی جریان‌های مهم فکری و نظری ترجمه شوند.

در پادکست ترجمان مقالات به صورت صوتی منتشر می‌شوند

لینک پادکست ترجمان

6. پادکست فارسی کتابگرد

در هر قسمت از پادکست کتابگرد، یک مهمانِ کتاب‌خوان دعوت می‌شود و گفتگو با او در مورد کتاب‌ها را می‌شنویم. دنیای کتاب‌های او را بیشتر می‌شناسیم. کتاب‌های محبوبش چیست؟ چه کتاب‌هایی را نصفه و نیمه رها کرده؟ داستان کتاب‌خوان شدن او و آشنایی با عادت‌های کتاب‌خوانی‌اش.

اگر دنبال معرفی کتاب یا پیشنهاد کتاب برای خواندن هستید، این پادکست برای شما مفید است.

احسان عبدی پور، هوشنگ مرادی کرمانی، کاوه فولادی نسب، مسعود بربر بعضی از مهمان‌های تاکنون پادکست کتابگرد بوده‌اند.

لینک پادکست کتابگرد

7. پادکست فارسی رواق

فرزین رنجبر

پادکست رواق با تکیه بر کتاب‌های اروین یالوم، به رویکرد روانشناختی اگزیستانسیالیسم می‌پردازد و ساده‌تر از اسمش، ریشه‌ی بسیاری از احساسات عمیق آدمی را واکاوی می‌کند، غم‌ها، ترس‌ها، آرزوها. خود یالوم هم در کتاب روان درمانی اگزیستانسال که در این پادکست هم بسیار از آن گفته می‌شود، مثال‌های بسیاری از دنیای ادبیات و رمان‌ها زده و برای همین است که عاشقان کتاب و ادبیات، بسیار از رویکرد او و از این پادکست لذت می‌برند.
لینک پادکست رواق

8. پادکست فارسی ری را

سامان جواهریان

پادکست ری را برخوردی نزدیک با شعر و ادبیات معاصر ایران است. موضوع هر قسمت یک شعر معاصر است و سامان جواهریان درباره‌ی شعر، شاعرش، سبک و دوره‌ آن صحبت می‌کند.

سامان جواهریان دارای مدرک دکتری زبان و ادبیات فارسی است و برنده مدال طلای المپیاد دانش آموزی ادبی سال 85.

جواهریان از ابتدای سال ۹۹ شروع به ساخت و انتشار پادکست ری‌را کرده است که از خلال خواندن نمونه‌هایی از شعر معاصر، جریان‌ها و تاریخ شعر نو را مرور می‌کند. زبان روایت او در پادکست ری را بسیار ساده و صمیمی است و همه ابعاد زندگی و شعر هر شاعر را برای ما روشن می‌سازد.

تا کنون از علی‌اکبر دهخدا، ابوالقاسم لاهوتی، نیما یوشیج،  فریدون توللی، هوشنگ ابتهاج، هوشنگ ایرانی، نصرت رحمانی، نادر نادرپور، مهدی اخوان ثالث، سیاوش کسرایی، احمد شاملو، سهراب سپهری، احمدرضا احمدی، فروغ فرخزاد، محمدعلی سپانلو، منوچهر آتشی، م.آزاد، یدالله رویایی و محمدرضا شفیعی کدکنی و اشعار و سبک‌های شعری آنان در پادکست ری را صحبت شده است.

ری را، اسم شعری از نیما یوشیج است

لینک پادکست ری را

9. پادکست فارسیِ فردوسی خوانی

امیر خادم

پادکستی برای دوستداران مبتدی شاهنامه

در بین آثار ادبی تاریخ ایران، شاهنامه فردوسی به عنوان یکی از بزرگترین و محبوب‌ترین آثار شناخته می‌شود. این کتاب شامل جنبه‌های ادبی و فرهنگی بسیاری است و علاوه بر آن از لحاظ داستانی و مفهوم درونی آن یک نمونه بی‌همتا می باشد. اگر به این کتاب ادبی علاقه دارید، این روزها می‌توانید به سادگی و از طریق شنیدن پادکست های فروسی خوانی آقای امیر خادم به آن دسترسی داشته باشید.

با وجود چنین پادکستی دیگر کسی نباید بهانه‌ای برای نخواندن شاهنامه داشته باشد. صدای امیر خادم صدایی بسیار گرم، دل نشین، شیوا و حماسی دارد که لذت گوش دادن به این پادکست‌ها را دو چندان می‌کند. یکی از مزایای این پادکست این است که از گفتن ابیاتی که در روند داستان تاثیر زیادی ندارند، صرف نظر شده و به همین علت می‌توان شاهنامه را در مدت زمان کوتاه‌تری گوش کرد.

 امیر خادم دکترای ادبیات تطبیقی از دانشگاه آلبرتا دارد و به دلیل علاقه شخصی خودش به شاهنامه اقدام به ضبط این پادکست پرطرفدار و زیبا کرده است

لینک پادکست فردوسی خوانی

10. پادکست فارسی جعبه

منصور ضابطيان

درِ اين جعبه را كه باز كنيد چيزهايى از ادبيات و فرهنگ و هنر پيدا خواهيد كرد… شايد هم چيزهايى بيشتر…

منصور ضابطیان روزنامه‌نگار، کارگردان، مجری رادیو و تلویزیون، پادکست ساز، نویسنده و تهیه‌کننده  است. رادیو هفت از معروف‌ترین کارهای او در تلویزیون است.

او همچنین یک جهانگرد است و سفرنامه‌های مارک و پلو، مارک دو پلو، برگ اضافی، موآ، بی زمستان، سباستین، چای نعنا و سه رنگ را نوشته.

پادکست جعبه یکی از کارهای منصور ضابطیان است. هر قسمت یک موضوع دارد و درباره آن هرچه از تاریخ و فرهنگ و موسیقی و ادبیات و زبان هست گفته و آورده می‌شود. مثلا موضوع آخرین قسمت این پادکست گل سرخ است و به اسم شناسایی راز گل سرخ منتشر شده/. در آن از تاریخچه گل سرخ در ایران و جهان، ترانه‌هایی که محوریت گل سرخ دارند، شعری از هوشنگ ابتهاج، آداب فرهنگی با گل سرخ و عرقش، گلستان سعدی، گل سرخ شازده کوچولو، ردپای گل در اشعار سهراب سپهری و فروغ فرخزاد می‌شنویم.

لینک پادکست جعبه

11. پادکست فارسی ناجی

اپیزودهای ناجی درباره خلاصه معتبرترین کتابها و مقالات توسعه فردی و خودشناسی هستند، و کمک می‌کنند خودتان و ذهنتان را بهتر بشناسید. زندگی و روابط بهتری بسازید.
از جمله اپیزودهای پرشنونده پادکست ناجی میشود به موارد زیر اشاره کرد:
تئوری انتخاب، عزت نفس، اثرمرکب، خودمراقبتی، مهاجرت، اعتماد به نفس، مهارت نه گفتن و مهرطلبی و …

خانمی با اسم مستعار پری (کوچ تخصصی عزت نفس و اعتماد به نفس) به همراه تیمش زحمت تولید و توزیع این پادکست را می‌کشند.

لینک پادکست ناجی

معرفی 5 پادکست انگلیسی برای کتاب‌دوست‌ها

طبق نظرات عاشقان کتاب و پادکست انگلیسی زبان، این پنج پادکست بیشترین امتیاز و شنونده را در بین پادکست‌های مربوط به کتاب داشته اند. اگر زبان انگلیسی قوی دارید و به دنیای کتاب‌ها علاقه مندید به راحتی محتوای این پادکست‌ها را متوجه شده و از آن‌ها لذت می‌برید و با اخبار روز دنیا در حوزه‌ی کتاب آشنا می‌شوید.

1. پادکست انگلیسی The Penguin Podcast

پادکست پنگوئن که از سوی انتشارات معروف پنگوئن منتشر می‌شود یک سری مصاحبه دو هفته‌ای است که در آن نویسندگان از زندگی ادبی خود صحبت می‌کنند و از راه خود می‌گویند و به موضوعات الهام بخش آثارشان اشاره می‌کنند.

link

2. پادکست انگلیسی Book Riot

پادکست Book Riot یک برنامه هفتگی خبری و گفتگو در مورد اخبار جدید و جالب  در مورد کتاب و کتاب خواندن است که توسط ویراستاران Book Riot ارائه شده است.

link

3. پادکست فارسی The Guardian Books podcast

پادکست کتاب گاردین نگاه هفتگی روزنامه گاردین به دنیای کتاب است. این پادکست شامل مصاحبه‌های عمیق با نویسندگان از سراسر جهان، بحث‌ها و تحقیقات مربوط به کتاب و نشر است که باعث شده این پادکست به یک همراه مناسب برای خوانندگان و نویسندگان تبدیل شود.

link

4. پادکست انگلیسی The New Yorker: Fiction

دبورا تریسمن، ویراستار داستانی نیویورکر(مشهورترین هفته‌نامه ادبی آمریکایی)، ماهانه یک‌بار با یک مهمان در این پادکست جذاب گفتگو می‌کند و آن‌ها داستان‌های بلند نویسندگان معروف را می‌خوانند و درباره اش بحث می‌کنند. هرماه، مهمان این برنامه به او کمک می‌کند تا داستان خوانده شده در پادکست را به‌طور مفصل و از همه زوایا موردبحث قرار دهند.

link

5. پادکست انگلیسی The Maris Review

The Maris Review یک مکالمه هفتگی و در عین حال صمیمی با برخی از استادانه ترین نویسندگان امروزی است. این پادکست در جدیدترین اثر مهمان عمیق می‌شود و آثار نویسندگان دیگری که دوست دارد را می‌شناساند.

link

پادکست های مرتا

پادکست های مرتا در 4 گروه ارائه شده است:

  1. پادکست دانشجو دانشجو نیست
    فصل اول این پادکست در 10 اپیزود ضبط شد و سید محمد حسینی با دانشجویانی مصاحبه کرده است که تحصیلات را اصالت ندانسته و در کنار درس، دغدغه رسالت فردی خود را دارند. این پادکست را می‌توانید در همین سایت دانلود کنید و بشنوید پادکست دانشجو فقط دانشجو نیست
  2. پادکست بخوان برای موفقیت
    در 70 اپیزود، سید محمد حسینی از نگاهی دیگر به کتابخوانی توجه کرده و شما را با کاربردی بودن کتابخوانی روبرو می‌کند. متن این اپیزودها را در کنار فایل صوتی آن می‌توانید در همین سایت بخوانید بخوان برای موفقیت (پادکست ۱تا۱۰)
  3. پادکست زندگی
    در حدود 30 اپیزود، سید محمد حسینی از دنیای کتاب‌ها، راه حل‌ها و یادآوری‌هایی را برای زندگی بهتر و درست‌تر در این دنیا به شنوندگان ارائه می‌دهد. البته این پادکست قسمتی از محصول قدرت مطالعه است و امکان شنیدن آن برای همه وجود ندارد
  4. رادیو مرتا (پادکست های کانال تلگرام)
    شروع پادکست بخوان برای موفقیت از کانال بوده است. هر بار به فراخور زمان، فایل صوتی را در کانال قرار داده‌ایم. انقدر این فایل‌ها زیاد شد و مخاطب دوستش داشت که یک کانال مجزا برای آن درست کردیم به نام رادیو مرتا

 

به این پیشنهادات گوش دهید و پرتاب شوید به دنیایی دیگر؛ دنیای علم، هنر، داستان، ادبیات.

شما پیشنهاد دیگری دارید؟ برایمان بنویسید.

اشتراک گذاری:
مطالب زیر را حتما بخوانید

2 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • سلام چرا پادکست پایداری در این لیست نیست!؟
    پایداری اولین پادکست فارسی زبانه که کتاب های ادبیات پایداری را معرفی و خلاصه روایت میکنه

دیدگاهتان را بنویسید